Het is misschien wel de op één na mooiste auto die ooit in Noordwijk heeft rondgereden (de mooiste vinden we in Blog10666). Maar deze mag er ook zijn. Hij wordt op een veiling aangeboden voor een bedrag van minimaal zo’n half miljoen Zwitserse franken (en dat is zo’n € 440.000), maar dan heb je niet alleen een schitterend gerestaureerde Alfa Romeo 6C 2500 Super Sport Cabriolet uit 1948 te pakken, maar ook nog eens een auto met een geschiedenis. De auto zelf is ontworpen door de befaamde Italiaanse designer Pininfarina en hij is geheel en al opgetrokken uit aluminium. De auto werd op bestelling gebouwd voor een heer Ophorst te Antwerpen en geleverd via de firma Franz Gouvin, de toenmalige Alfa-dealer in Brussel. Ophorst verhuisde in 1960 naar Rotterdam en nam zijn auto mee. In 1979 werd de auto gekocht door Alfa-dealer en –verzamelaar Roy Karsten in Noordwijk. In 1995 deed die hem weer van de hand aan ene Maurice Krusemann te Maastricht en in 2013 werd deze schitterende auto eigendom van ene H. Zappeij in Groenlo (?). Intussen was het automobiel wel aan enige restauratrie toe en Zappeij nam dat op voorbeeldige wijze voor zijn rekening. De auto kwam in 2015 in Zwitserland terecht en daar wordt-ie nu te koop aangebonden.

Zoveel auto en zoveel geschiedenis. En toch ooit geparkeerd bij Roy Karsten aan de Pickéstraat in Noordwijk in een stukkie van de straat dat bij mij altijd bekend stond als ‘Bedenk ‘t End.’

Overigens is wat mij betreft de op twéé na mooiste auto die ooit in Noordwijk heeft rondgereden de Alfa Romeo die ooit eigendom was van Prins Bernard. Die bolide was óók heel mooi en heeft óók ooit even geparkeerd gestaan aan dat stukje Pickéstraat dat ‘Bedenk ’t End’ heette. Klik hier.