Op 18 januari 1978 kwam mevrouw Van Duyn voor het eerst van haar-lang-zal-ze-leven op de radio. Vanuit “De Kuip’, het toenmalige gemeenschapscentrum gingen het VARA-programma “de Stoomradio” live de lucht in en er waren 3 generaties Noordwijkers die hun egje mochten doen. Onder hen mevrouw Van Duyn, die desgevraagd heftig fulmineerde tegen het zojuist aangetreden Kabinet-Van Agt/Wiegel. Ze deed het met verve, zij het dat ze een beetje in algemeenheden bleef hangen. Het was ook niet moeilijk om haar kritiek luidkeels de ether in te schreeuwen, want ze had alles keurig op een briefje staan. Maar toen presentator Joop Groesz (want zo heette hij) doorvroeg naar anderhalve bijzonderheid, stokte mevrouw Van Duyn, want bijzonderheden had ze niet op het briefje staan. Ze viel volkomen stil, riep nog wanhopig dat ze de draad kwijt was en daar bleef het dan ook bij wat haar betreft. Andere Noordwijkers kwamen wat beter uit de verf, maar het radiodebuut van mevrouw Van Duyn ging in een oorverdovende stilte ten onder.