honden

Als ik de facebookpagina “Je Bent Een Echte Noortukker” goed lees, begrijp ik dat er vaak veel te doen is over parkeren en over fietsen stelen en over anderssoortige overlast. Maar die berichten halen het niet bij de vele berichten (en het grote chagrijn) van niet-hondenbezitters die hondenpoep tegenkomen op straat. Of van hondenbezitters die te weinig uitlaatmogelijkheden zien, te veel hondenbelasting moeten betalen, of – nog erger – op de bon gesmeten worden vanwege dit of dat.

Desondanks profileert Noordwijk zich als een hondsvriendelijke gemeente, zij het op gezette tijden en niet op alle plekken. “Noordwijk: en paradijs voor honden” luidt de wervende tekst en het zal honden als muziek in de oren klinken.

Maar honden kunnen niet lezen. En al helemaal geen facebookpagina’s. Alhoewel….. mijn hond heb zijn eigen Facebookpagina!