sonnewww

Vroeger kon de gemeenteraad vaak in een handomdraai een besluit nemen over de afbraak van pand zus of pand zo. De Villa Nova bijvoorbeeld of de Villa Sanssouci aan de Prins Hendrikweg. Tegenwoordig – en dat mag winst heten – duren procedures tot afbraak van monumentale pand soms al acht (8!) jaar. Dat gaat de goede kant op, zou je zeggen, ware het niet dat in dit geval de troosteloze neergang van Sonnevanck aan de Zuidboulevard steeds meer pijn aan de ogen gaat doen. Dat de sloop van dit pand bijna een bevrijding is en met gejuich zal worden begroet. Ook dat is jammer.

Sonnevanck had een beter lot verdiend. Zoiets als wat het oude – en gelijksoortige – Clarenwijck overkwam, iets verderop aan de Zuidboulevard: met zorg en gevoel voor historie omgeturnd tot het blakende Vesper Hotel. Maar ja.

sonn2