De ‘Kerndotter’ verscheen in 2016 bij gelegenheid van het 150-jarig bestaan van de badplaats Noordwijk. Deze unverfroren unieke uitgave – een collector’s item in its own – was samengesteld door de redacties van het ‘Binse’ Kernpunten en van de (allang niet meer ‘Zeese’) Blauwdotter. Centrale boodschap: niet alleen kunnen we het jaar 1866 pinnen als het begin van de badplaats (Noordwijk aan Zee) , maar ook als het begin van de hele bloembollencultuur (Noordwijk Binnen). Het feestje dat rond de ‘badplaats’ werd opgebouwd ging voorbij aan de historische betekenis van de bloembiollencultuur, ondanks het feit dat Noordwijk lange tijd bekend stond als een ‘bloemenbadplaats’ bij uitstek. Kan geen kwaad om dat nog maar eens in herinnering op te roepen.

En die ‘Kerndotter’, tja. probeer nog maar eens een exemplaar te bemachtigen (ik heb er twintig thuis liggen, maar ik sta er geen eentje meer van af 🙂 ).