dddeeee

Quizvraag 1: Wat voor merk auto is dat op de voorgrond?

Quizvraag 2:  Is het denkbaar dat er nóg wijdere herenpantalons zijn dan de heren op de foto dragen?

NOTA BENE

Het antwoord op de eerste quizvraag is door 2 lezers goed geraden: de auto is een Ford Pilot V-8 en hij bestond ook als een soortement van Dinky Toy:

fordpilotv8

al je wilt weten wat of dat nou weer voor auto was, pluk ik de volgende informatie van het net:

The V8 Pilot was the British Ford flagship immediately postwar. In essence it was an amalgam of the pre-war V8-62 model body with a new 2.5-litre engine. This proved not quite up to the task of propelling such a large lump of metal around, so the old and lazy 3622cc V8 that Ford used in so many wartime military vehicles came out of retirement. Despite the size of its engine, its power was just 85bhp, giving this lumbering but bulletproof beast a top speed of 83mph. Despite this, it proved popular as a police car.

Nou die tweede quizvraag nog 🙂