kathe2

Käthe Kuntze (1878 – 1969) schilderde, tekende, lithografeerde, etste en maakte allerhande prints.  Verder weten wij eigenlijk niet zo veel van haar. Ze kwam uit Dresden en ze was doof, vooruit, en ze zou ook eens in Noordwijk zijn geweest.

Ter illustratie van dit laatste vind ik onderstaande twee kunstwerken, een ets en een aquarel, die beiden aan haar worden toegeschreven en die in Noordwijk zouden zijn gemaakt. De ets is in ieder geval gesigneerd en er wordt op vermeld dat die in Noordwijk is gemaakt in 1912 (‘Strand-idylle’ heet-ie). Het  schilderij – een aquarel – zou ook aan haar toegeschreven moeten worden. Feit is dat het in ieder geval in haar nalatenschap is aangetroffen.

kathe

Er is een collega-blogger actief die veel over Käthe Kuntze in kaart heeft gebracht. Klik hier.