sss

Flip Alkemade was dit jaar de winnaar van de Ronde van Noordwijk en hij werd dat – als ik de verslagen goed begrijp – op glorieuze wijze.  Hij gaat de boeken in als de winnaar van de Ronde van 2018, maar de Grote Vraag is: zijn er wel boeken?

De Ronde van Noordwijk kent een lange traditie, waarvan ik niet weet tot hoe lang die teruggaat. Is er iemand die dat weet? Is er een register van vastgelegd? Ik weet ook niet of er een lijst van winnaars bijgehouden wordt. Zou eigenlijk wel moeten, maar ja. In mijn tijd wonnen Paul Christiaansen en na hem Leo van den Berg enkele keren achter elkaar. Er moeten wel foto’s van zijn, maar ik heb ze niet paraat. Als het allemaal vastgelegd zou zijn, is één druk op de knop genoeg om alles te weten te komen. Nu vrees ik dat ik door de leggers van De Noordwijker en De Zeekant heen moet bij het GON aan het Jan Kroonsplein. Die kranten zijn niet gedigitaliseerd, dus dat is ook nog een hele klus.

sss2

Ik heb wel deze foto, maar die is ongedateerd, dus daar ga je weer. Ik weet toevallig wel de namen van beide heren: Ruud Alkemade was de winnaar van de Ronde toen en hij wordt hier begeleid op zijn ereronde door motorist Dick Ooms. Maar ik weet dus niet wanneer dit allemaal was.

En ik weet ook niet of Ruud en Flip famielje van elkaar zijn.