krek5

Ik krijg via JBEEN van Rein een hoogst curieuze oproep van Harmonie Crescendo. Geadresseerd aan de vijand (V. IJand) in Duinzicht 6. Dat hele ‘Duinzicht’ bestaat bij mijn weten niet anders dan in de vorm van een bungalow en lijkt meer in algemene zin net zo fictief als de naam van de geadresseerde.

Het gaat om en ‘optocht op donderdag om 8.15 uur in de ‘Ruiterstrasse’(vroeg uit de veren) en vrijdag is er iets al om 7.45 uur (nog vroeger uit de veren) in de kerkzaal van de ‘Van der Bergstichting.’ Dan wordt het nog surrealistische ook: “woensdag krijg je worteltjes” en “kat met handvat hi hi.” De secretaris is een vraagteken.

Als je niet beter zou weten, zou je denken dat hier je reinste samenzwering aan de gang is, met allerhande codewoorden om de geadresseerde op het goede spoor te zetten. Maar ik denk dat het gewoon onzin is en dat iemand een grap wilde uithalen. Een surrealistische grap, dat weer wel.