john2

Iedere keer als er een foto van Greeth van Tilburg verschijnt op de facebook-pagina “Je bent een echte Noortukker…” meldt half Noordwijk zich weer met posttraumatische stressstoornissen. Tenminste degenen die van haar ooit zwemles hebben gehad (en dat waren er veel).

Met name haar autoritaire – ik zou liever zeggen:’ kordate’ – optreden langs de rand van het zwembad, haar bulderende stem en de lange stok met een haak eraan boezemden iedereen angsten in. Ik had dat ook wel een beetje, maar achteraf en tegenwoordig kan ik alleen maar aan haar terugdenken als een uitermate markante vrouw. Ik denk zelfs dat ze ook een heel aardige vrouw is geweest, ook al heb ik haar nooit buiten het zwembad meegemaakt. Hoe dan ook. Met een parafrase op een woord van Charles de Gaulle ben ik geneigd te zeggen: ik vond haar zó leuk, dat ik wou dat er twéé van waren.(Charles de Gaulle zei ooit over de Duitse deling: “Ik ben zo gek op Duitsland. Ik ben blij dat er twéé van zijn!”).

Nicolette komt nog met deze foto van Greeth. Ook een mooie:

Nicolette