IMG_0266
Op JBEEN duikt deze prachtigefoto op, Een line up van schitterende Mercedessen, waaronder een Mercedes-ambulance. Eind Jaren Zeventig uitgestald aan de Joseph de Veerstraat in Noordwijk Binnen. Alle auto’s van Taxi- en Ambulancebedrijf Nijssen.

De firma Nijssen en haar ambulance waren mij onbekend. Ik kende alleen nog de machtige Chryslers van Beuk, waar ik – als ze sirenend door Noordwijk gingen – altijd op de fiets achteraan vloog.

IMG_0268

De firma Nijsen nam eerder (een van) die Chryslers van Beuk over en sireende er zelf mee door dorp en omstreken. Grappig is de foto van een van die Chrysler-ambulances, die te hard reed en prompt op de gevoelige plaat ging (waar?).

Die ‘ gevoelige plaat’ werd gemaakt door een heuse ‘ gatsometer’, zeg maar: een soortement van prehistorische flitspaal. Die gatsometer was uitgevonden door Maus Gatsonides, een erkende rallyrijder, die ook vaak in de ‘Noordwijkse’ Tulpenrally verscheen. Ik heb dat verhaal al eens eerder verteld. Klik hier. (Met dank aan Sander).

IMG_0276