heineken4

Op 9 november 1983 werd biermagnaat Freddy Heineken samen met zijn chauffeur Ab Doderer ontvoerd nabij het Heineken-kantoor in Amsterdam. De hele geschiedenis van die ontvoering is uitgebreid beschreven op internet. Wat ik daar lees is dat het aanvankelijke plan van de ontvoerders was om Heineken en Doderer te ontvoeren nabij zijn huis in Noordwijk aan Zee. Ze schijnen er diverse malen te hebben postgevat, maar telkens weer kwam Heineken niet opdagen. Uiteindelijk werden Heineken en Doderer op 30 november 1983 gevonden in een loods op een industrieterrein in Amsterdam. een paar dagen later stonden zij bij de ingang van Villa de Ark kort de pers te woord en kon een fotoshoot worden gemaakt.

Hotel aan Zee pikte een (reclame-)graantje mee: de directie liet een vliegtuigje rondcirkelen boven de villa met de tekst: “Hotel aan Zee Noordwijk feliciteert Heineken-Doderer “  Wat mij betreft een misplaatste vorm van reclamemakerij, maar ja.

heineken