643_001

Voordat Boule 7 Boule 7 werd, heette het Piccadilly en ook Poolstar. Ik associeerde de naam ‘Piccadilly’ vroeger altijd abusievelijk met ‘piccallilly.’ Maar piccalilly is iets anders:

Het is een ingelegd mengsel van groenten, met name augurken, zilveruitjes en bloemkool. Het gebruikte zuur is een mengsel van azijn en mosterd, waardoor het een frisse smaak heeft. Piccalilly is een van oorsprong Engels product, dat bij bonen en stamppotten, maar ook op brood wordt gegeten. Het wordt tegenwoordig in frituren ook wel geserveerd als saus over friet. De fel-gele kleur is doorgaans afkomstig van kurkuma-wortel (oftewel koenjit in de Indische keuken). Bron Wikipedia.

In dit geval was de naam ‘Piccadilly’ ongetwijfeld ontleend aan de gelijknamige straat in Londen, uitkomend op Piccadilly Circus aldaar. De naam ‘Piccadilly’ kent een heel andere betekenis / bron:

De naam is ontleend aan de kleermaker Robert Baker, die eind 16e, begin 17e eeuw een winkel had aan The Strand. Hij verwierf een fortuin met de productie van picadils of piccadillies, een bepaald soort stijve boorden die destijds in de mode waren. Met behulp van deze nieuwe rijkdom kocht hij een groot stuk land, waar hij rond 1612 een landhuis liet bouwen. Na 1660 ontwikkelde de omgeving zich tot een chique woonwijk.

ppp