Verschillende bloembollen-veldenschilderijen van de Amerikaanse kunstenaar Joseph (Joe) Raphael. Waarschijnlijk allemaal van Noordwijkse bloembollenvelden na 1929, toen hij vlakbij Noordwijk, in Oegstgeest kwam te wonen. We volgen verder de Wikipedia:

Raphael (1869-1950) ontving zijn opleiding van 1888 tot 1892 aan de California School of Design in San Francisco bij Arthur F. Matthews. In 1903 reisde hij naar Parijs, waar hij zich inschreef aan de École Nationale Supérieure des Beaux-Arts en de prestigieuze Académie Julian. Na zijn opleiding woonde en werkte Raphael in het Nederlandse Laren. Op 29 mei 1911 huwde hij in de Noord-Brabantse gemeente Ginneken en Bavel met de Dordtse notarisdochter Johanna Jongkindt. Zij kregen één zoon en drie dochters. Het paar vestigde zich in het Belgische Ukkel. Daar schilderde hij in olieverf zijn omgeving en zijn familie. Vóór de Eerste Wereldoorlog begon hij zich, geïnspireerd door Japanse voorbeelden, toe te leggen op houtsneden. In 1929 verhuisde het gezin naar Oegstgeest in Nederland, waar het eerst op de Prins Hendriklaan woonde en vanaf 1935 op de Dorpsstraat 14. Raphael was in deze tijd lid van de Kunstkring Leiden. Joe Raphael was van joodse komaf. In 1939 verliet hij, vlak voor het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, zijn gezin en keerde hij met een groot aantal van zijn werken terug naar San Francisco. Tot aan zijn dood in 1950 heeft hij daar gewerkt in zijn studio aan de Sutter Street 345. In 1943 werd zijn huwelijk met Johanna Jongkindt ontbonden. Deze echtscheiding was noodzakelijk om het gezin tegen de Duitse bezetter te beschermen; Amerika was vanaf 1941 in oorlog met Duitsland.