image1

Terminus was ooit gebouwd – denkelijk in 1908 –als kruidenierswinkeltje voor Johannes Vegt, maar het ging op enig moment over in handen van de Erven Van Konijnenburg (die van het oude badhotel), die er een café/restaurant in vestigden. Het café kreeg daarna nog tal van andere bestemmingen en staat tot op de dag van vandaag nog steeds fier overeind.

Ooit stond er hier op de gevel “Drinkt Amstel Bieren” en “Biskie Sluis”. Het moet op enig moment ook een ‘fruithal’ in gevestigd zijn geweest, want die term stond nogal pregnant op de gevel. Jammer genoeg kunnen we de opschriften op de markies links niet lezen, dat had ons misschien nog wel meer duidelijk gemaakt. De foto dateert in ieder geval niet van de tijd dat Johannes Vegt hier zijn nering dreef. De tramlijn is geëlektrificeerd en dus van na 15 juni 1912. Johannes Vegt was hier toen al verdwenen.