vvv

Willem van der Nat (1864-1929) was leerling van C. Bos (lithografie). Als schilder autodidact. Woonde en werkte hoofdzakelijk te Leiden, maar verbleef ook in Chaam, Borger en Garderen. Werkte eerst als lithograaf en illustrator. Later uitsluitend als kunstschilder. Schilderde, aquarelleerde, tekende, etste en lithografeerde veel landschappen met vee (schapen). Was lid van Arti et Amicitiae te Amsterdam. Verkreeg een ere-tentoonstelling in 1964 in de Lakenhal te Leiden.

Hierboven een schilderij van zijn hand uit de collectie van De Lakenhal: de boerderij Puik en Duin in de Noord. Hieronder een aquarel van zijn hand dat op internet abusievelijk figureert onder de vreemde titel “Kerkstraatje in Noordwojk.” Wij weten wel beter: het is het paadje naast de Grote Kerk dat loopt van de Heilige Geestweg naar de Voorstraat.

noordrojk