lieb1

Tot en met 24 juni 2018 staat in het Gemeentemuseum in Den Haag de tentoonstelling “Max Liebermann – Een Zomers Impressionist.” Ik heb al eerder geschreven dat die tentoonstelling voor iedere, zichzelf respecterende Noordwijker een absolute ‘must’ is. Liebermann was aan het begin van de vorige eeuw kind aan huis in Noordwijk en al zijn verblijven daar komen in tal van zijn schilderijen herkenbaar terug.  Doen dus.

De tentoonstelling komt precies 38 jaar na de eerste Liebermann-tentoonstelling in het Gemeentemuseum: “Max Liebermann en Holland.”  Moet vast en zeker ook een mooie happening zijn geweest. Moet nog steeds achter de catalogus ervan aan.

De affiches van de nieuwe tentoonstelling sieren op tal van plekken het straatbeeld in Den Haag. Volgens mij had het Gemeentemuseum er ook wel een paar in Noordwijk kunnen ophangen.

max