liz

Er bestaat een schitterend weblog (nog mooier dan BLOGnoordwijk 🙂 )door ene Carol en ene Ginger, dat allerhande correspondentie bevat van allerhande oude Hollywoodsterren: ‘Stars and Letters.‘ Heerlijk om doorheen te lopen.

Als je dat doet, kom je bovenstaand bericht tegen: Toen Elizabeth Taylor in mei 1968 in Noordwijk verbleef voor opnamen voor de film ‘Secret Ceremony’, verwierf haar echtgenoot Richard Burton voor veel geld de zgn. ‘Krupp-Diamond’ en hij gaf die ring  zo maar cadeau aan ‘Liz’ cadeau!

Liz was er weg van een schreef een enthousiast kaartje vanuit Noordwijk naar haar ouders in Los Angeles: “Dear Mom + Dad, did you read about my ring? It’s fab! Love you both. Wish you were here! Elizabeth & Richard”  Die tekst ging vergezeld van een wat onbeholpen tekeningetje van de ring, die later bekend zou worden als de ‘Elizabeth Taylor Diamond.’ Na haar dood werd de ring geveild en verkocht voor een slordige 8.8 miljoen dollar.

Het frankeerstempel van Huis ter Duin op de kaart is allemaggies mooi.