zakkie2

Op ebay kom je soms verrassende plaatjes tegen. Zoals deze met het – Duitse – bijschrift “Ford Taunus Transit Noordwijk Holland 1961 Oldtimer Transporter aus Fotoalbum.” Voor de zekerheid heeft men er maar ‘kopierschutz’ over heen gedrukt, om te voorkomen dat types zoals ik er onbetaald met het beeld van door gaan. In dit geval kan me dat hele ’kopierschutz’ niks schelen. De Ford Taunus Transit trouwens ook niet.

De twee mannen op de foto worden op de achterkant aangeduid met ‘Leo en Arie.’ Leo en Arie heetten van hun achternaam Alkemade en van hun bijnaam ‘Zakkie’ (waarom weet ik niet). Ze hadden hun bollenland aan de Achterweg volgens mij. Daar lijkt de foto ook genomen te zijn. Ze woonden in de Marcellisstraat, zoveel herinner ik me ook nog.

NOTA BENE Links op de achtergrond staan de bollen een beetje bij te komen van het rooien, hoog opgetast in gaasbakken met zo’n typisch ‘dakkie’ erop tegen de regen.