xr03

Een schitterend beeld van De Laiterie, dat wat onbestemde, Konditorei-achtig uitspansel in het dalletje nabij Huis ter Duin.  Maar alle lieflijkheid viel begin Jaren Tachtig van de vorige eeuw ten prooi aan de wellust van een projectontwikkelaar/ aannemer, wiens naam ik niet zal noemen (Beugelsdijk). Het gemeentebestuur deed er een jaar of acht over om het bestemmingsplan dusdanig te wijzigen, dat hier veertien woningen konden worden gebouwd. Zo lang als het duurde. Maar voordat het bestemmingsplan eindelijk was goedgekeurd en definitief geworden, was de Laiterie voor de zekerheid al door de projectontwikkelaar/ aannemer verwoest. Volgens mij dezelfde aannemer, die ook al de schitterende Villa Nova van Albert Verwey – nog zo’n lieu de memoire – had vervangen door een zielloze bungalow voor zichzelve.