zoetendaal.jpg

Het wordt zo onderhand een welles-nietes discussie, die niet alleen in de Noordwijkse gemeenteraad wordt gevoerd, maar ook op de landelijke televisie en in de landelijke pers. En op de regionale zenders BollenstreekOmroep en TV West. Hoe dan ook.

De motie die afgelopen donderdag werd aangenomen in de Noordwijkse gemeenteraad werd door de Volkskrant van vandaag als ‘kolderiek’ bestempeld. Het  raadslid om wie het allemaal begonnen was, Lenie Zoetendaal van het CDA, sprak wat mij betreft niet ten onrechte van een  ‘Noord-Korea motie’. 

nkorea

En intussen hopen we maar dat de discussie weer teruggebracht wordt tot het onderwerp waar het allemaal om ging: de beschikbaarheid van voldoende sociale (huur-)woningen in Noordwijk. Want dat is – blijkbaar – een veel groter probleem.