med3

H. Medemblik wilde niets aan het toeval overlaten en gaf een uitgebreid adres op van de plek, vanwaar hij zijn nering dreef: “Tegenover het “Hof van Holland”, in het voormalige Instituut” (‘Schreuders’ voeg ik er aan toe). We spreken voor de duidelijkheid over de Voorstraat in Noordwijk Binnen, maar curieus genoeg staat dat nou weer niet in het adres vermeld.

Hoe dan ook: blijkbaar had Medemblik een bestelling ontvangen van iemand, die logeerde in ‘Zimmer 104’ in “Huis ter Zee”, dat maffe, kasteelachtige bouwsel naast Huis ter Duin. Het kaartje ging blijkbaar met de bestelling mee naar zee. Wat die bestelling precies inhield, blijft ongewis. Met potlood is genoteerd “2 potten en een half blik”, maar dat kon natuurlijk van alles wezen.

Medemblik hield er wel een verfijnde kruidenierswinkel op na: wijnen en comestibles waren nog tot daar aan toe. Maar in de etalage wordt ook ostentatief gewag gemaakt van “Charles Heidsieck Champagne’” een gerenommeerd champagnehuis, fondé à Reims en 1851.

heidsieck