zx1

Ik vond het altijd een rommeltje, daar rond de Jan Kroonsweg, kende er heg noch steg. Wist er alleen een garnalenvisser te vinden, bij wie  ik welderis een maaltje moest halen. Op de fiets vanaf Noordwijk Binnen en dan de Schoolstraat in en dan terecht komen in de meest duistere krochten van Noordwijk aan Zee. De Parallelboulevard was in dat perspectief een verademing, ook al zal geen Zeeër dat me me eens zijn.

Hoe dan ook: ik schat in dat dit een beeld is van de Jan kroonsweg, kijkend richting het Hoofdstratelijke  kerkje (hervormd of gereformeerd, daar kon ik als katteliek van Binnen ook al geen wijs uit).

Het beeld is van een onbekende zondagsschilder. In al zijn eenvoud en kleurenpracht best een mooi dingetje. Te koop op marktplaats.

NOTA BENE uit reacties op Facebook leid ik af dat het schilderij geschilderd is door ene Meeuwenoord. Diens kleinzoon stuurt onderstaand beeld van een ander, soortgelijk schilderij van zijn opa:

xxxxxkcoh

En Ron gooit er nog eentje – weer een soortgelijke – van Willem Plug achteraan:

plug