pomp - kopie

De dorpspomp op het Lindenplein, of liever gezegd één van de dorpspompen op het Lindenplein, want blijkens beide zwart-wit foto’s hieronder stond er één op beide uiteinden van het plein. En dan stond er ook nog eentje verderop aan de Voorstraat nabij het raadhuis.

De aquarel van de pomp laat het apparaat zien op de hoek van Lindenplein / Voorstraat. Daarnaast dezelfde pomp, ergens in de Jaren Zestig van de vorige eeuw.

Onder de andere pomp aan de andere kant van het Lindenplein.

pomp3 - kopie

Je zou nog kunnen veronderstellen dat één pomp ooit verhuisd is van de ene kant naar de andere kant, maar dat is niet zo. Onderstaande foto levert het ultieme bewijs: er waren twéé pompen op het Lindenplein.

pomp4

Sterker: ze staan er allebei nog stééds! Dit in tegenstelling tot Noordwijk aan Zee: daar is de ene pomp die ik er kende – aan het Calisplein, later palaceplein – simpelweg verdwenen

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz