briefkaart

Het kaartje ging van de ene grote kweker naar de andere. Van de NV Konijnenburg & Mark in Noordwijk naar de Koninklijke (dat wel) Kwekerij Moerheim (v/h/ B. Ruys) te Dedemsvaart. Wie de namen ‘Ruys’ en ‘Dedemsvaart’ in één adem noemt, denkt vooral aan Mien Ruys en de befaamde door haar ontworpen en aangelegde tuinen. Een bezoek aan die tuinen is een geweldige ervaring. Prikkelende schoonheid. Mien Ruys was haar creatieve, horticulturele werkzaamheden begonnen op de oude kwekerij Moerheim, ooit eigendom van haar vader Bonne Ruys.

Waarom de NV Konijnenburg & Mark in 1914 een kaartje stuurde naar Dedemsvaart is niet duidelijk. Men had kunnen vragen om interessante ideeën. Of om Mien zelf. Dan had Noordwijk misschien tot op de dag van vandaag de beschikking gehad over minstens zo mooie tuinen als nu Dedemsvaart.

ruys