tiele ub

De Leidse Universiteitsbibliotheek geeft bij deze foto niet meer informatie dan dit: Interieur van de schilder Tiele, Place of creation: Nederland; Noordwijk, Date of creation: Tussen 01-01-1929 en 31-12-1929, Technique:  ontwikkelgelatinezilverdruk, Subject heading: interieur / slaapkamer.

Er was een zekere Jan Cornelis (Jan) Tiele (1884 – 1956), een Nederlandse schilder met een impressionistische stijl. Hij schilderde stillevens, stadsgezichten en portretten. Naast schilder was hij ook tekenaar, etser en lithograaf. Ik vindt in zijn biografie nergens ook maar één verwijzing naar Noordwijk.

Dan is er nog een zekere Floris Tiele. Maar die leefde van 1928 tot 2012, dus die zal geen link met bovenstaande foto hebben gehad. Ook van hem: geen verwijzing naar Noordwijk.

Kortom: ik ga voor Jan Tiele, maar wie het beter weet mag het zeggen of schrijven. En als die ook nog weet waar of dat deze foto in Noordwijk dan precies genomen is, maakt me helemaal gelukkig.