gg

Het is nummertje 46 uit de NVPH-catalogus: “Prinses Wilhelmina met hangend haar. Staalgravure beeltenis H. Raeder naar een foto van hoffotograaf Kameke. Gravure der randen E. Schilling. Zonder watermerk. Verschillende lijntandingen. Boekdruk Joh. Enschede & Zonen.Bruin en Olijfgroen, verschenen in 1896”

Als ik uitga van de prijzen die tegenwoordig – nou ja: mijn catalogus dateert van 2002 – voor zegels als deze worden gegeven dan constateer ik het volgende: in gave staat en met gom aan de achterkant en dus zonder stempel zou deze zegel 750 euro waard zijn.

Maar de beambte op het postkantoor in Noordwijk aan Zee had er zo’n verschrikkelijk vet stempel op gezet, dat de waarde van de zegel nu is geduikeld naar een schlemielige 23 euro. Met één klap zo’n ding voor de toekomst devalueren met 727 euro.

Maar goed ik ben niet van de postzegels, maar van het ‘stempel Noordwijk’ en dit stempel is ongeëvenaard mooi.