fender2

Bij de opening van het nieuwe pand van “Music All-in” aan de Van Limburg Stirumstraat in Noordwijk Binnen werd een heus wereldrecord gevestigd: men bouwde voor die gelegenheid de grootste gitaar ter wereld, een namaak Fender Telecaster, die naar toen verluidde zo’n 35000 gulden waard was. De ‘echte Telecaster was een legendarisch instrument, niet in het minst omdat die werd bespeeld door de werkelijk Groten in de jazz- en popmuziek, zoals daar onder meer waren: Muddy Waters, George Harrison (Beatles), Eric Clapton (Cream en Blind Faith), Merle Haggard, B.B. King, Pete Townshend (The Who. Townshend sloeg zijn gitaren echter meestal total-loss), Syd Barrett (Pink Floyd) en Keith Richards (Rolling Stones).fender1

Of al deze musici ook die ene, allergrootste gitaar uit Noordwijk hebben bespeeld, is niet bekend. Of je een gitaar van die omvang überhaupt kon bespelen, is in ieder geval mij ook niet bekend.