cr2cr1

Het moet niet gekker worden: brouwerij Two Chefs Brewing uit Amsterdam heeft een nieuw biertje op de markt gebracht onder de naam “Crying Merman”. Een Double IPA (8.6%) “met de ziltige smaken van Noorwijk’s zeewater,” zoals de flyer meldt.

Maar de keuze voor het Noordwijkse zeewater is natuurlijk een hele goede (en niet alleen ingegeven door de Noordwijkse afkomst van beide chefs): ziltiger, smakelijker, schoner en als bestanddeel van een lekker biertje beter dan alle wateren van Scheveningen, Katwijk en Zandvoort bij elkaar. Two Chefs Brewing spreekt zelfs over ‘the mysterious waters of Noordwijk Beach.’

Mooi is ook deze zin: “The saying goes that by drinking the seawater you sometimes taste a few tears.”

1111111111111111

Ongeproefd geweldig bier! Zie ook de facebookpagina van Two Chefs Brewing.