markant1

Het huis staat te koop voor de aanzienlijke prijs van anderhalf miljoen euro. Een markant huis, dat is wel zeker. Niet alleen door de bijzondere architectuur, maar ook – en misschien nog wel meer – vanwege het feit dat het huis figureert op een schilderij van Max Liebermann.

De makelaar schrijft bij de advertentie dat het huis in 1925 zou zijn gebouwd. Dat kan niet kloppen, want Liebermann is toentertijd niet meer in Noordwijk geweest. Het schilderij waarop het huis staat afgebeeld wordt gedateerd op 1913, één jaar voordat Liebermann definitief uit Noordwijk zou vertrekken.

Als de makelaar (Van der Meer) zich wat meer had verdiept in de geschiedenis van dit huis, zou hij ongetwijfeld zijn gestuit op het schilderij van Liebermann en had hij alleen al om die reden nog wel een tonnetje op de vraagprijs kunnen bij plussen. Als-tie dat alsnog doet, ga ik commissie vragen 🙂

markant2

Nota Bene: Makelaar Van der Meer leest ook dit blog: hij heeft inmiddels in de advertentie het bouwjaar gewijzigd in 1906. Dat kan beter kloppen 🙂