shop

DJ zet bijgaande foto van een protestbijeenkomst in 2007 op JBEEN en de reacties zijn niet van de lucht. Ik wist niet dat men in Noordwijk op deze manier ooit te hoop is gelopen tegen Wilders c.s., maar het geeft wel een goed gevoel. Overigens behaalde de PVV in Noordwijk bij de laatst gehouden Tweede Kamer verkiezingen een percentage stemmen van 12.7%.

Wilders zelf zal wel boos zijn geworden op deze vergelijking (op zijn eigen vergelijkingen wordt-ie nooit boos). Aanhangers, of misschien wel hijzelf, bedachten een alternatief, beetje geforceerd, maar toch:

wilders2

Ongeveer tezelfdertijd was er nog een akkefietje met vergelijkende propaganda-uitingen, toen het Historisch Nieuwsblad het logo van de PVV (met meeuw) vergeleek met een propaganda-uiting (met meeuw)  van de NSB.  Tsja. Die vergelijking mocht niet van hem (zoals de vergelijking tussen een terrorist en een vluchteling natuurlijk ook niet mag, maar dan van anderen).

fffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff

En iemand anders smeedde beide beelden tot één:

A2.indd