lego

Mooi idee om het voormalige Hotel Noordzee (nu: “Golden Tulip Noordwijk Beach Hotel’ in LEGO na te bouwen. Droom van iedereen die graag met LEGO speelt (of speelde, zoals ik). Bouwers Jonkman en van der Molen begonnen niet zomaar: er kwam een computertekening aan te pas om als handleiding te dienen (en waarschijnlijk kon je met dat programma ook nog berekenen welke stenen je nodig had en hoeveel). De computertekening staat hieronder. Achter een foto van het definitieve resultaat zit ik nog aan.

octo

Wat mij betreft is de bouw van ‘Noordzee’ in LEGO ook een tribute aan Hendrik Jesse, architect van het oorspronkelijke gebouw tussen 1900 en 1909. Van dat gebouw is niet veel meer over, behalve dan dat wat mij betreft iconische, achthoekige torentje op de hoek.

Nota Bene Dit is hem – met dank aan Leny – uiteindelijk geworden (hoe mooi!):

nnnnn