plaat

“Noordwijk musiceert voor zijn OUDE KERK”  en die titel geeft ook precies aan at de bedoeling was. Noordwijkse muziekgezelschappen als Echo der Duinen, de Seaside Singers, Soli Deo Gloria, Zephyr, Cantate Domino, Concordia en de onvermijdelijk zingende Familie Kortekaas werkten allemaal belangeloos mee aan de opname van deze LP om geld op te halen voor de restauratie van de oude kapel aan de Hoofdstraat.

Het zal allemaal best mooi geklonken hebben, maar het allermooiste was wel de afbeelding op de hoes van de LP: een schilderij van diezelfde oude kapel. Alleen werd daarbij niet aangegeven wie de maker was van dit – wat mij betreft – ongekende schilderstuk. En dat is dan weer jammer, want het is een prachtig beeld.

Nota Bene: met dank aan Jaques: het schilderij is van de hand van Leo Klein von Diepold.