tsu1

Op 29 mei 2017 trof een soortement van tsunami het strand tussen Katwijk en Zandvoort. Ook Noordwijk kreeg zijn deel. ‘Strandman’ Sé Aniba  van Take Two zag het gebeuren door de lens van zijn mobiele telefoon.

Dezelfde vloedgolf kwam wat later aan op Zandvoort. Daar maakte de vader van Jan Koning een filmpje van. Het laat goed zien met welk een geweld de zee hier even te keer ging. De schade voor met name de strandtenthouders was enorm. Stoelen, tafels, parasols en ligbedden werden door de zee meegesleurd, vernield en soms ook helemaal niet meer teruggevonden.

Dat de golven zo hoog konden worden, was volgens het Leidsch Dagblad een  toevalstreffer: “ Het was maandagochtend twee dagen na springtij. De zee bereikte daardoor iets voor half 7 ’s ochtends de op een na hoogste vloedstand van de maand mei. Op dat moment kwam het noodweer over.