lele

Dit litho wordt te koop aangeboden op catawiki.nl:  “Leon Senf (1860-1940) – Bosarbeiders en paardenspan met mallejan – 1e helft 20e eeuw.” Het litho is met de hand ingekleurd en rechtsonder gesigneerd in potlood. Ik haal er even de begeleidende tekst bij op de veilingsite:

Leonardus Johannes (Leon) – geboren 11 maart 1860 Delft – Overleden 3 september 1940 Alkmaar. Woonde en werkte in Delft, Voorburg 1903 tot 1918, Noordwijk tot 1934, Schoorl tot 1938, Noordwijk tot 1939 en daarna weer in Schoorl. Leerling van de Polytechnische School te Delft 1878 – 1882 o.l.v. P.C.D. Tetar van Elven en A. le Comté – Vormde zichzelf, werkte als chef atelier bij de Porceleyne Fles te Delft, had een belangrijk aandeel in de ontwikkeling van het “Nieuwe Delft’ s – Was naast ontwerper en schilder van sieraardewerk en tegeltableaus, ook maker van bouwaardewerk o.a. voor het Vredespaleis en het Stadhuis van Rotterdam – Maakte o.a. studies in Munchen (D) – Schilderde, tekende, etste en lithografeerde landschappen sommige met boerenarbeiders – Gaf les aan L.C. ten Bosch, J. Jansen en H.L. Nieser – Lid van de Haagsche Kunstkring. Wellicht is deze afbeelding gebruikt voor een door gemaakt tegeltableau, ik heb hiervan geen bewijs

Wellicht betreft de voorstelling werkzaamheden ergens in de Noordwijkse (staats-) bossen. Ik heb hiervan geen bewijs J