huisje

De Villa Kempenhout lag nogal ingeklemd tussen de Villa Moederzorg (rechts) en Hotel Belvedère aan de Beethovenweg. Een mooi vierkant stulpje met een stolpdak van Hollandsche dakpannen. Het keek uit op de Villa Maria aan de overkant waar aan het begin van de 20e eeuw de wereldvermaarde Isadora Duncan haar eerste kind baarde (alleen al om die reden is die villa een plaats waardig op de gemeentelijke monumentenlijst!).

Over de Villa Kempenhout is verders weinig bekend. In 1915 woonde er een zekere C. Backx en in 1926 ene mevrouw Kramer (die het waarschijnlijk huurde). In 1936 stond het wederom te huur (te bevragen bij L.Lang, architect en volgens mij dé projectontwikkelaar in de Zuid van die dagen).

Wat wel bekend is (maar dat zal niemand verrassen) is dat de villa inmiddels met de grond gelijk gemaakt is en vervangen door een villa die niet eens zo erg detoneert op die plek. Zowaar.

De foto is van Goof Roos.