kiosk

Het is ontzettend jammer dat de kiosk van Dorsman niet integraal op de foto terecht is gekomen, want het was een hele mooie, die zo voor herbouw vatbaar is. Hij stond naast Pension Cato, zeg maar bij de huidige strandopgang bij het Palaceplein. Wie het ding ontworpen en in elkaar getimmerd heeft verdient wat mij betreft eeuwig respect vanwege de eenvoud en schoonheid die het bouwsel uitstraalde. En dat geldt ook voor de beschilderaar van de kiosk, want die belettering is doet in dezelfde eenvoud en schoonheid niet voor het geheel onder.

Wat we er nog van kunnen maken? Bovenin stond ‘Boekhandel” en “Filiaal van Dorsman” en “Voorstraat 49, Noordwijk Binnen.”   Verder “….für das Seebad Noordwijk” en “Badezeitung” en “Schnitz Edition (?)” en “Deutsche und Französische Romane.” Benieuwd naar de kleuren van de kiosk, maar misschien biedt onderstaande – vagere – foto daartoe wat meer handvatten (alleen dat ‘Badezeitung’ van hierboven is leesbaar).

kiosk2