ETS

De litho hangt bij mij in de gang. Van een wat mij betreft onbekende (maar ook onleesbare) kunstenaar.Beeld van de grote kerk in Noordwijk Binnen.

Het kunstwerk  werd aan mijn grootmoeder cadeau gedaan door mensen uit Den Haag, die van 29 mei tot 3 september 1933 bij haar een kamer huurden (grootvader bemoeide zich niet met het verhuurbedrijf van zijn vrouw). En aansluitend kwamen er nog aanverwante Hagenezen die tot 1 oktober zouden blijven. Achterop hadden ze geschreven: “Aan Tante Ka: Ter Herinnering aan den in elk opzicht prettigen tijd in Noordwijk doorgebracht.” En ze lieten ook hun adres na achterop de ets: “Fahrenheitstraat 531 in Den Haag.” Nummer 531 is in ieder geval vandaag de dag het pand op de hoek van Fahrenheitstraat en Acaciastraat. Ik kom er iedere dag langs. Er is nu een telefoonwinkel gevestigd.