Een mooi rond nummer als 8900 vraagt om een bijzonder blog. In dit geval gaat het over één van de meest gefotografeerde plekken van Noordwijk met een eindeloze variatie aan ‘jaarringen’ in de vorm van ontzettend veel verschillende typen auto’s. Met relatief weinig moeite zou je aan de hand van de gefotografeerde autotypen al deze foto’s op chronologische volgorde kunnen leggen. ‘Relatief’ weinig moeite, maar het kost nog zoveel tijd, dat ik er niet aan begin.

En het zijn ook niet de auto’s die mij het meeste boeien. Wat mij betreft is daar altijd weer het oude Palace Hotel, in mijn ogen een iconisch gebouw, dat voor altijd voor de eeuwigheid bewaard had moeten worden. Ondanks die fik in 1978 en ondanks tal van commerciële belangen (die maken dat deze plek inmiddels al vele jaren niet meer om áán te zien is).

De meeste foto’s komen uit de prachtige collectie van Gill, overigens