koepel

Een mooie oude brik pruttelt langzaam de Rembrandtweg af richting Oude Zeeweg. De duinenrij op de achtergrond is nog maagdelijk onbebouwd op één object na: een monumentje ter nagedachtenis aan de grootindustrieel Louis Dobbelmann, naar wie het duin later ook werd genoemd. Het monument in de vorm van een soort koepeltje kreeg via de hand van Willem Baalbergen aandacht in Blauwdotter van najaar 2016. Er dook ook een foto van op. De inscriptie luidde:

Ter Herinnering aan Louis R.H.  Dobbelmann,

die naar Noordwijk kwam in het jaar 1896,

leniging zoekend voor zijn kwaal.

Geb. 14 juli 1837 / Gest. 10 november 1901.

koepel2

Nota Bene: Van Johan krijg ik nog onderstaande ‘beauty’ van het monument met diens broer Cornelis fier poserend op wat al bijna op de restanten van het monument lijkt:

paljohan