Na de vis- en de groenteboeren zijn nu de melkboeren aan de beurt. Ik heb niet veel plaatjes van Noortukse melkboeren, dus ik houd me zeer aanbevolen voor aanvullingen. In het bijzonder een fotootje van de melkbezorging door Kees en Marie Meijer uit de Zeestraat, maar ook beelden van Van der Plas op de hoek van de Limburg Stirum en de Bronckhorst en van de melkboeren Smit en Leo Hoogeveen uit de Wilhelminastraat. In de IJmuiderstraat zat er ook nog eentje (waar niet?). Van de Zeese melkboeren ken ik er weinig (Van Egmond?).

De eerder gepubliceerde collage is nu al weer uitgebreid met bijdragen van Gill en Ron (dank heren!). Gill stuurde een hele serie van het voormalige Zuivelhuis van Van der Plas op de hoek van de Van Limburg Stirumstraat en Bronckhorststraat. Verdient hieronder een aparte collage.

En intussen krijg ik ook van Martin een prachtige serie fotoos van zijn grootvader, melkboer C. Smit uit de Wilhelminastraat. Één van die foto’s is in bovenstaande eregalerij al opgenomen. Ik neem ‘m  hieronder nog een keer mee met nog twee andere foto’s van Opa Smit met zijn melkwagen en met zijn winkel: