dog

National Geographic rekent het strand van Noordwijk tot de mooiste stranden ter wereld. There ye go! Maar als je dan even tot je laat doordringen waaróm Noordwijk dan wel één van de mooiste stranden ter wereld heeft, geloof je je eigen ogen en oren niet.

Het heeft alles (en uitsluitend)  te maken met het gegeven dat er stukken strand zijn waarop je met je hond vrij kunt lopen en met het feit dat er restaurants zijn die – heel hondsvriendelijk – een bakkie water voor Bello klaarzetten. In Noordwijk.

In Noordwijk waar getuige discussies op JBEEN de gemeente een heuse terreur uitoefent jegens iedere hond, die ongelukkigerwijze en door een speling van het lot in Noordwijk terecht is gekomen: overal verboden-voor-honden-borden, overal verbonden-voor-honden-om-te-poepen-borden. Baasjes die de borden negeren of niet begrijpen krijgen lik-op-tuk bonnen van € 140 (honderdenveertig euro).

Het is sowieso hilarisch om een strand tot het beste van de wereld te rekenen, enkel en alleen vanwege de mate van hondgerieflijkheid. Maar om in deze context uitgerekend het Noordwijkse strand te onderscheiden is een gotspe van jewelste.

http://www.nationalgeographic.com/travel/top-10/top-beaches-world/