fdfdfd

Het verhaal heb ik wel eens eerder verteld: Wolkers-biograaf Onno Blom op zoek naar ‘Lien’ uit de Wolkers-roman “De Walgvogel”. Ik ben al net zo op zoek (geweest)  als hij, want intussen is dit al het 6e blog dat ik aan deze geschiedenis wijd. Maar we komen dichterbij.

Onno Blom schrijft in De Volkskrant een serie over zijn belevenissen als biograaf van Wolkers, zijn ontdekkingstochten en gedachten en ervaringen. Intussen een boek náást het boek dat maar niet wil verschijnen. Vandaag gaat het over die “Lien” . Voorspelbaar is al wel dat deze Lien een samengesteld persoon was en moest zijn opgebouwd uit verschillende meisjes, die voor Wolkers iets betekend hadden. Ëén van die samengestelde delen was Anneliese Steenvoorden uit Noordwijk van de Heerenweg (sic!) nummer 15. Ook dat was al wel bekend, want daarover had Blom al gesproken, eerder in 2016 tijdens “Schrijvers Binnen” in Noordwijk. Maar nu is er ook een pasfotootje.

Blom vertelt dat er ook nog andere meisjes waren, onder wie ook iemand die echt ‘Lientje’ heette. Veel meer over Anneliese vermeldt hij niet. Misschien komt dat nog in een volgende aflevering van deze serie? Wie uit Noordwijk weet meer van Anneliese Steenvoorden?