tableau

Verrassend bericht op BO Omroep: De gemeente Noordwijk wil het tegeltableau ‘Jubileumstuk’ van De Distel uit 1915 aanschaffen. Het tableau was een geschenk aan de toenmalige gemeentesecretaris Egbert de Groot bij zijn 40-jarig jubileum en heeft daardoor voor de gemeente geschiedkundige waarde. Noordwijk heeft € 4.000 over voor het tableau. Eerder vroeg de huidige eigenaar € 6.000, maar taxatie wees uit dat het kunstwerkje licht beschadigd en niet helemaal compleet is. Als het nieuwe bod wordt aanvaard, wordt het bedrag voor de helft gedekt uit het cultuurbudget. De andere helft komt uit het representatiebudget van het college.

Ongekend ding dit tableau en het is jammer dat BO Omroep maar een stukkie laat zien en daarover heen ook nog eens wat lettergrepen heeft gekalkt. Mais soit. Nimmer een kwaad woord over BO Omroep.

Ben benieuwd naar het tableau als geheel. Het moet getuige onderstaand bericht uit de krant (over het jubiluem van Egbert de Groot) veel groter zijn dan wat we hierboven zien. Wat we zien is één tafereel. Er moeten nog vier andere taferelen zijn opgenomen.

tableua