voetbal

Medemblik had zijn kruidenierswinkel aan de Voorstraat in het voormalige Instituut Schreuder, een befaamd internaat, waar jongens uit de hogere standen hun opleiding kregen in de hogere humanoria. Ook jongens uit den vreemde. Naar verluidt zou een jonge Pim Mulier hier voor het eerst in aanraking zijn gekomen met het voetbalspel, waarmee Engelse kostschoolkinderen waren komen aandragen. Mulier was dan ook degene die het voetbalspel verder in Nederland introduceerde. De rest is geschiedenis.

Medemblik verkocht naast zijn grutterprodukten ook wijnen en ‘comestibles’ (= ‘fijne eetwaren’). Hij liet zijn producten ook nog bezorgen aan huis, een fenomeen dat langzaam zou verdwijnen (tot de herintroductie ervan door grootgrutter Albert Heijn).

Alles was ‘geheel naar den eisch des tijds ingericht.’ In 1928.