410

Jan van Konijnenburg (1871-1956), telg uit het geslacht van de Van Konijnenburgen van het Hof van Holland én van het Badhotel. Na de dood van zijn vader Willem ging het badhotel langzaam teloor. In 1912 moest het plaatsmaken voor het Palace Hotel.  Er waren afspraken gemaakt dat Jan in dienst zou treden bij het  Palace, maar de aktes waren nog niet gepasseerd of de afspraak was al vergeten. De Erven Van Konijnenburg begonnen een café-restaurant aan het Picképlein (Terminus). Jan zwaaide er de scepter, maar de tent was geen groot succes beschoren.  Het schijnt dat hij op enig moment ook nog als badman heeft gefungeerd, maar dat weet ik niet zeker. Jan bleef ongehuwd. De foto toont hem op het strand: prachtige doorgroefde kop, medaljes op de borst (ik weet niet waarmee hij die medaljes heeft verdiend).

Hij woonde in een huisje “Mavis” aan de Oude Zeeweg, nabij de Algemene Begraafplaats. Dat huisje staat er nog steeds:

mavis