Hoefsmid Jan van Kan had zijn bedoening aan de tegenwoordige Grent. Maar die plek heette toen nog gewoon “Oude Zeeweg”. Er hing een bord op de muur dat verwees naar Huis ter Duin en een ander bord waarmee Jan van Kan zichzelf als hoefsmid aanwees.

Het was nog een hele drukte op het erf. De hond staat erbij alsof-tie binnenkort ook vier hoeven aangemeten krijgt. Jan van Kan staat volgens mij rechtsvoor een paard te beslaan op de foto linksonder. Hij was ook chef van de reddingsboot en toverde zijn smidse later om naar een heuse garage.

Niemand minder dan Albert Verwey maakte een gedichtje op Jan van Kan:

Geen man kan handiger rijmen,

dan Jan van Kan.

Laten anderen lijmen

Hij smeedt met korte rijmen

Zijn voornaam aan zijn van.

Van Kan die op ijzer en vuur vertrouwt

Heeft hier op zand en zee gebouwd.