xx2

GoogleEarth, GoogleMaps, GoogleStreetview: het zijn allemaal prachtige programmaatjes, maar soms is er iets raars mee aan de hand. Zo laat GoogleEarth van grote hoogte nog steeds mijn oude woonhuis zien in de Zeestraat, terwijl het al jaren geleden is afgebroken. Op GoogleStreetview is het allemaal weer wat actueler.

Op GoogleEarth gaat de buurt rond de Hoogwakerbosstraat nog steeds schuil onder een vlekkerige bal, die moet verhullen dat daar (vroeger?)  een NAVO-kantoortje was. Maar met GoogleStreetview kun je op je dooie gemak als het ware onder die bal gewoon door de straten gaan.

Dit hierboven is ook een mooie: daaruit blijkt dat GoogleStreetview ook maar met houwtjes en touwtjes aan elkaar hangt: een beeld van de Nieuwe Zeeweg van augustus 2014 wordt doodgemoedereerd vastgeplakt aan een beeld – iets verderop – van februari 2015. Ga aan het begin van die straat staan en je ziet mooie witte nieuwbouw. Eén klik verder en die hele nieuwbouw is verdwenen 🙂