quote

De villa ‘Marezate’ aan de Koningin Astridboulevard in Noordwijk was tot de zomer van 2009 in gebruik als hotel. Het pand werd in 1903 ontworpen door H.J. Jesse en behoort naast De Punt tot zijn mooiste ‘Noordwijkse’ werken.  Er werd nogal het één en ander aan verbouwd maar in nauwe samenwerking tussen de latere eigenaren en het Noordwijkse architectenbureau Van Manen werd het pand met veel zorg en liefde teruggebracht in de oorspronkelijk door Jesse ontworpen stijl en sfeer.  Een kroonvoorbeeld hoe je idealiter zou moeten omgaan met het rijke Noordwijkse erfgoed.

De villa werd overigens gebouwd in opdracht van Francois Gerard Waller (1860-1935), toenmalig  president-directeur van de Nederlandsche Gist- en Spiritusfabriek N.V. te Delft. De villa stond in de architectuurgeschiedenis dan ook lange tijd bekend als “Villa Waller”. De villa is mede bekend vanwege de grote hoeveelheid glas-in-lood ramen, die eveneens schitterend zijn gerestaureerd.

mar

De vraagprijs van € 11 miljoen is helemaal niet zo gek.