januari2000

Het huisje stond aan de Nachtegaalslaan in Noordwijk, één van de mooiste en verstilde plekjes aan de rand van Noordwijk Binnen. Daar stond ooit dit huisje – ik weet eerlijk gezegd niet meer precies wáár. In al zijn kleinheid een prachtig bouwsel: mooie raambogen, dakvorm en aanbouw rond de voordeur. Het moet ook van binnen ontstellend klein geweest zijn, maar toch. Het was met liefde gebouwd en vast ook met liefde bewoond. Maar door wie en waarom is mij verder onbekend. Het ging op één van de eerste dagen van dit millennium tegen de godverloren vlakte.

Het had wel wat weg van het zgn. “Huis van de Majoor” aan de Oude Zeeweg en dier tweelingzusje “Goudklompje” aan de Prins Hendrikweg, maar het was van later datum.

Wie weet meer?

Nota bene Uit de reacties op dit blogje op JBEEN (waarvoor dank!) begrijp ik dat hier ooit de familie Mourits woonde. En dat het stond bij wat indertijd in ieder geval de Barnabrug of Barnebrug heette, op de hoek van Hogeweg en Nachtegaalslaan. De tekening is van 1826, de foto van de huidige tijden. Twee andere huizen, het huisje van Mourits stond er kwa tijd middenin.

Hieronder nog een foto van Ron van hetzelfde punt: daarop is het huisje nog net te zien

glimp

En bijna 5 jaar later duikt dan nog deze foto op van de JBEEN-facebookpagina: